Warzywne ragout

Aktualna ocena: 0
dodany przez: WDK
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Wegetariańskie
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
dość zaawansowane
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Za zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.

Potrzebne składniki

• jajko - 4 szt.
• kalafior - 1 kg
• por - 30 dag
• marchew - 15 dag
• cebula - 1 szt.
• olej - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
1. Jajka ugotować na twardo w wodzie z dodatkiem niewielkiej ilo¶ci soli (dzięki temu łatwiej odchodzi skorupka), przelać zimn± wod±. Ostudzone obrać, pokroić na połówki. 2. Pory i kalafiora oczy¶cić, umyć. Kalafiora podzielić na różyczki, pory pokroić w plasterki. Marchewkę obrać, pokroić w kostkę. 3. Kalafiora gotować 15 minut w osolonym wrz±tku. Na ok. 5 minut przed końcem gotowania do garnka dorzucić marchewkę oraz pory. 4. Obrać cebulę, drobno posiekać. W dużym garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę. Gotowane warzywa odcedzić, zachować wywar. Cebulę w garnku podlać ok. 1/2 I wywaru, zagotować. Dodać sos w proszku i 1/2 łyżeczki curry, mieszaj±c gotować wg przepisu podanego na opakowaniu. 5. Do garnka włożyć przygotowane połówki jajek i jarzyny. Wszystko ponownie zagotować. Przyprawić do smaku sol± i pieprzem. Przełożyć do salaterki. Danie podawać bezpo¶rednio po przygotowaniu, przybrane gał±zk± natki pietruszki.

Uwagi

Za zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: WDK
WDK
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (113)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)