Twarożkowy dip

Aktualna ocena: 0
dodany przez: WDK
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
dość zaawansowane
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Za zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.

Potrzebne składniki

• paluszki - 1 op.
• precelki - 1 op.
• twaróg - 25 dag
• jajko - 1 szt.
• jogurt naturalny - 1 op.
• czosnek - 1

Etapy przyrządzania

1
Twarożek dokładnie wymieszać z jogurtem na gładk±, puszyst± masę. Jajko umyć, ugotować na twardo obrać, bardzo drobno posiekać. Połowę jajka poł±czyć z mas± twarożkow±. Dodać drobno posiekany albo zmiażdżony w prasce czosnek. Przygotowany sos przełożyć do miseczki, posypać pozostałym jajkiem i posiekan± natk± pietruszki, można lekko posolić. Podawać z precelkami i palusz-kami lub krakersami, można podawać także ze ¶wieżymi albo podgotowanymi warzywami.

Uwagi

Za zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: WDK
WDK
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (113)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)