Grzyby z ziemniakami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z grzybami
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Grzyby z ziemniakami

Potrzebne składniki

• 40 dag mieszanych grzybów, pory, 50 dag ziemniaków,
• 10 dag słoniny, okrawki kiełbasy lub mięsa
• 2 szklanki rosołu, sól, pieprz, majeranek.

Etapy przyrządzania

1
W dużym rondlu wytopić pokrajan± w kostkę słoninę. Grzyby i ziemniaki obrać, pokrajać w cienkie plasterki. Pory oczy¶cić, przekradać wzdłuż, wymyć pod bież±c± wod±, pokrajać w cienkie paseczki (pory zast±pić można cebul±). Układać w garnku warstwami, doprawiaj±c sol±, pieprzem i majerankiem, przekładaj±c okrawkami kiełbasy. Zalać rosołem, dusić pod przykryciem 45 minut, dolewaj±c, je¶li zajdzie potrzeba, wody lub rosołu.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)