Poncz

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Alkohole
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Dobry na karnawałowy stół

Potrzebne składniki

• sok jabłkowy - 1 l
• mocna czarna herbata - 1 l
• cukier - 3 łyżka(i)
• cytryny - 2 szt.
• pomarańcze - 2 szt.
• jabłka kwaskowe - 2 szt.
• cynamon
• goĽdziki
• calvados - 100 g

Etapy przyrządzania

1
Sok jabłkowy i herbatę wlać do garnka.Z pomarańczy i jednej cytryny wycisn±ć sok.Jabłka obrać , pokroić w słupki.Cytrynę sparzyć pokroić w plastry. Do garnka z sokiem i herbat± dodać sok owocowy, cukier oraz pokrojone owoce i przyprawy. Na końcu wlać alkohol.Cało¶ć podgrzać, nie ugotować.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)