Racuchy z kapust±

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo dobre

Potrzebne składniki

• m±ka - 2 szkl.
• sól - 1 łyżeczka(i)
• jaja - 4 szt.
• mleko - ćwierć szkl.
• woda - 1,5 szkl.
• posiekana cebula - 4-5 łyżka(i)
• posiekana biała kapusta - 3 szkl.
• masło - 3 łyżka(i)
• sól
• pieprz

Etapy przyrządzania

1
Kapustę drobno posiekać i ugotować w osolonej wodzie.Cebulę podrumienić na ma¶le. Z m±ki, mleka i żółtek zrobić ciasto jak na nale¶niki, dodać ubit± na sztywno pianę z białek, dodać do ciasta kapustę i cebulę, delikatnie wymieszać i kła¶ć na rozgrzany tłuszcz.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)