|
|||||||||
Racuchy z kapust±Krótki opis potrawyBardzo dobrePotrzebne składniki m±ka - 2 szkl. sól - 1 łyżeczka(i) jaja - 4 szt. mleko - ćwierć szkl. woda - 1,5 szkl. posiekana cebula - 4-5 łyżka(i) posiekana biała kapusta - 3 szkl. masło - 3 łyżka(i) sól pieprz Etapy przyrządzania1
Kapustę drobno posiekać i ugotować w osolonej wodzie.Cebulę podrumienić na ma¶le. Z m±ki, mleka i żółtek zrobić ciasto jak na nale¶niki, dodać ubit± na sztywno pianę z białek, dodać do ciasta kapustę i cebulę, delikatnie wymieszać i kła¶ć na rozgrzany tłuszcz.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |