|
||||||||||
Gulasz Bogracz (bogrács gulyás)Krótki opis potrawyBardzo dobryPotrzebne składniki mięso wołowe - 3 kg margaryna - 25 dag czosnek - 1 główka kminek groszek konserwowy - 1 puszka(i) marchew - 6 dużych szt. pietruszka - 6 szt. seler por - 2 szt. cebula - 1 szt. kostki rosołowe - 4 szt. papryka mielona papryka surowa - 2 szt. koncentrat pomidorowy pieczarki - 30 dag Etapy przyrządzania1
Mięso pokroić drobno, obsypać solą, papryką mieloną i dusić.Potem dodać wszystkie jarzyny i przyprawy i dusić około 0,5 godziny.Dodajemy następnie pastę pomidorową i dusimy aż mięso będzie miękkie,dorzucamy groszek konserwowy, łyżkę mąki ziemniaczanej,sól ,pieprz, cukier.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|