Gulasz Bogracz (bogrács gulyás)

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
więcej niż 6
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo dobry

Potrzebne składniki

• mięso wołowe - 3 kg
• margaryna - 25 dag
• czosnek - 1 główka
• kminek
• groszek konserwowy - 1 puszka(i)
• marchew - 6 dużych szt.
• pietruszka - 6 szt.
• seler
• por - 2 szt.
• cebula - 1 szt.
• kostki rosołowe - 4 szt.
• papryka mielona
• papryka surowa - 2 szt.
• koncentrat pomidorowy
• pieczarki - 30 dag

Etapy przyrządzania

1
Mięso pokroić drobno, obsypać solą, papryką mieloną i dusić.Potem dodać wszystkie jarzyny i przyprawy i dusić około 0,5 godziny.Dodajemy następnie pastę pomidorową i dusimy aż mięso będzie miękkie,dorzucamy groszek konserwowy, łyżkę mąki ziemniaczanej,sól ,pieprz, cukier.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher