|
||||||||||
Jabłka zapiekane w cieście biszkoptowymKrótki opis potrawybardzo smacznePotrzebne składniki mąka - 8 dag jaja - 3 szt. tłuszcz - 4 dag cukier - 8 dag śmietana - 4 łyżka(i) jabłka antonówki - 8 szt. dżem - 4 łyżka(i) masło - 2 dag Przydatne akcesorianaczynie żaroodporneEtapy przyrządzania1
Naczynie żaroodporne do zapiekania posmarować masłem.
Jabłka ołukać, obrać, wydrążyć gniazda nasienne, nałożyć do środka dżem, ulożyć w naczyniu.
Żółtka utrzeć z cukrem na pulchną masę, dodać śmietanę, przesianą mąkę, pianę ; lekko wymieszać.
Pokryć jabłka ułożone w naczyniu, wstawić do gorącego piekarnika na 30-40 minut.
Jak podawać?podawać na tym samym półmisku, na kórym się zapiekały Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|