KURCZAK Z CYTRYNĄ I FETĄ

Aktualna ocena: 0
dodany przez: robaczek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z drobiem
Czas przygotowania:
70 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Smacznego

Potrzebne składniki

• cytryna - 600 g
• oliwa - 300 ml
• nóżki z kurczaka - 8 sztuk szt.
• feta - 8 kawałków
• cebula - 1 szt.

Etapy przyrządzania

1
włożyć cytrynę do plastikowego pudełka, wrzucić sól i zostawić na 12 godzin. Następnie pogotować przez 5 minut. Cytrynę można przechowywać w oliwie przez 3 tygodnie. na patelnię wlać oliwę i wrzucić kurczaka. Jak sie zarumieni wrzucić cebulę i cytrynę i kawałki sera. Smażyć przez 5 minut. Podawać z ryżem lub ziemniakami
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: robaczek
robaczek
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (40)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher