|
||||||||||
Orzechowa bombaKrótki opis potrawyciastoPotrzebne składniki mąka pszenna - 10 dag mąka ziemniaczana - 10 dag cukier - 13 dag jajka - 7 szt. miód - 2 łyżka(i) proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) skórka starta z 1/2 cytryny masło - 5 dag sól migdały - 10 dag orzechy włoskie - 10 dag cukier puder - 1 łyżka(i) konfitury morelowe - 2 łyżka(i) Etapy przyrządzania2
Dodać szczyptę soli i miód, zmiksować na jednolitą masę, dodać skórkę cytrynową, a na koniec oba rodzaje mąki przesine razem z proszkiem do pieczenia i miękkie masło.
3
Tortownicę natłuścić, wyłożyć ciasto, piec ok 20 min w temp 180 C, ciasto ostudzić
4
Wierzch i boki tortu posmarować konfiturą morelową, orzechy i migdały posiekać, zarumienić na suchej patelni, wymieszać z cukrem pudrem, posypać tort
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|