|
||||||||||
Torcik z brzoskwiniamiKrótki opis potrawytorcikPotrzebne składniki mąka pszenna - 17 dag jajka - 5 szt. cukier puder - 20 + 2 łyżki dag proszek do pieczenia - 1 łyżeczka(i) sól śmietana - 1/2 l brzoskwinie - 1 puszka(i) żelatyna - 2 łyżeczka(i) cukier waniliowy Etapy przyrządzania4
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do ciasta, całość delikatnie wymieszać łyżką. Totrownicę natłuścić, obsypać mąką, wlać ciasto, piec ok 25 min w temp 180 C, ostudzić, przekroić na 2 krążki
6
Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody, połączyć ze śmietaną. Brzoskwinie odsączyć z zalewy, połowę odłożyć, resztę pokroić na kawałki, dodać do kremu
7
Krążki ciasta przełożyć połową kremu, resztą posmarować wierzch i boki tortu, udekorować brzoskwiniami
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|