|
|||||||||
Sos kaparowyKrótki opis potrawyPodawac do mięs, ryb oraz jaj.Potrzebne składniki 2 szkl. beszamelu 3 łyżki kaparów 2 łyżki białego wytrawnego wina żółtko sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Kapary posiekac i wraz z winem dodać do gor±cego beszamelu, zamieszać, zagotować. Zdj±ć z ognia i trochę przestudzić. Żółtko rozkłócić, rozprowadzic niewielko± ilo¶ć sosu i dopiero wtedy poł±czyć z pozostałym beszamelem. Przyprawic do smaku sol± i pieprzem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |