Sos kaparowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawac do mięs, ryb oraz jaj.

Potrzebne składniki

• 2 szkl. beszamelu
• 3 łyżki kaparów
• 2 łyżki białego wytrawnego wina
• żółtko
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Kapary posiekac i wraz z winem dodać do gor±cego beszamelu, zamieszać, zagotować. Zdj±ć z ognia i trochę przestudzić. Żółtko rozkłócić, rozprowadzic niewielko± ilo¶ć sosu i dopiero wtedy poł±czyć z pozostałym beszamelem. Przyprawic do smaku sol± i pieprzem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)