Sos grzybowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać do makaronów, ryżu, mięs i kotletów jarzynowych.

Potrzebne składniki

• 2 szkl. beszamelu
• 30 dag świeżych grzybów
• cebula
• łyżka masła
• łyżka gęstej śmietany
• majeranek
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Dokładnie oczyszczone grzyby pokroić w cienkie plasterki, obraną cebulę- w piórka. W rondlu rozgrzać masło, usmażyć cebulę i grzyby, a po podlaniu ich niewielka ilością wody dusić ok 20 min. Następnie wymieszać z gorącym beszamelem, zagotować, zdjąć z ognia, zaprawić śmietaną. Dodać do smaku sól, pieprz i majeranek.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher