Złota rosa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać do zimnych mięs drobiowych.

Potrzebne składniki

• cebula
• 2 łyżki oliwy
• 3 pomidory
• 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina
• szkl. ¶mietanki kremówki
• łyżka posiekanej natki pietruszki
• sok z cytryny
• cukier, sól, biały pieprz

Etapy przyrządzania

1
Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić na oliwie. Pomidory po sparzeniu i zdjęciu skórki zmiksować i dodać do cebuli wraz z winwm, chwilę dusić , póĽniej przetrzeć przez sito. Ostudzić. Smietanę dobrze ubić, poł±czyć z ostudzonym przecierem i natk± pietruszki, doprawic do smaku sol±, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)