|
|||||||||
Złota rosaKrótki opis potrawyPodawać do zimnych mięs drobiowych.Potrzebne składniki cebula 2 łyżki oliwy 3 pomidory 2 łyżki czerwonego wytrawnego wina szkl. ¶mietanki kremówki łyżka posiekanej natki pietruszki sok z cytryny cukier, sól, biały pieprz Etapy przyrządzania1
Cebulę posiekać w kostkę i zeszklić na oliwie. Pomidory po sparzeniu i zdjęciu skórki zmiksować i dodać do cebuli wraz z winwm, chwilę dusić , póĽniej przetrzeć przez sito. Ostudzić. Smietanę dobrze ubić, poł±czyć z ostudzonym przecierem i natk± pietruszki, doprawic do smaku sol±, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |