Sos ułański

Aktualna ocena: 0
dodany przez: patryshia
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Podawać do upieczonego drobiu.

Potrzebne składniki

• 15 dag truskawek
• 2 łyżki białego wytrawnego wina
• 2 łyżki startego chrzanu
• 5 dag rodzynek
• skórka otarta z pomarańczy
• pół paczki galaretki pomarańczowej
• sok z połowy cytryny

Etapy przyrządzania

1
Truskawki oczyścić z szypułek, zmiksować. Rodzynki sparzyc i osączyć. Galaretkę rozpuścić w szkl. wody. Mus truskawkowy połączyc z winem, chrzanem, rodzynkami i skórką z pomarańczya potem dodać tężejącą galaretkę oraz sok z cytryny. Tak przygotowanym sosem zalać porcje upieczonego drobiu. Odstawic do zastygnięcia.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher