|
||||||||||
Sos selerowyKrótki opis potrawyPodajemy do gotowanej i pieczonej zimnej wieprzowiny.Potrzebne składniki 30 dag selera pół szkl. mleka pół szkl. ostrego keczupu 3 łyżki białego wytrawnego wina łyżka posiekanej natki pietruszki sok z cytryny cukier, sól, pieprz Etapy przyrządzania1
Seler obieramy, kroimy w grubą kostkę i wykładamy do rondla. Zalewamy taką ilością wrzącej osolonej wody z mlekiem, aby seler został przykryty. Gotujemy do miękkości, studzimy, miksujemy, a następnie mieszamy z keczupem, winem i natką oraz doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem i sokiem z cytryny.
Smacznego!
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|