|
||||||||||
Kotleciki z pieczarkamiKrótki opis potrawyKotleciki z pieczarkami doskonałe na ciepło, ale sprawdzają sie również jako przekąska na zimno.Potrzebne składniki pierś z kurczaka - 1 szt. ser żółty - 25 dag pieczarki - 25 dag majonez - 1 łyżka(i) maka - 1 łyżka(i) jajko - 1 szt. bułka tarta - 1/2 szkl. cebulka mała - 1 szt. Etapy przyrządzania1
Pierś z kurczaka zemleć w maszynce. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w drobną kostkę. Mieszamy wszystko z mięsem, dadajemy jajko, przyprawy, majonez i makę.
Wyrabiamy i formujemykotleciki. Obtaczamy w bułce i smażymy na rozgrzanym oleju.
Jak podawać?Na ciepło lub zimno. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|