Kruszon na szampanie

Aktualna ocena: 0
dodany przez: meg47
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Alkohole
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Drink ze ¶wieżymi owocami.

Potrzebne składniki

• mieszanka ¶wieżych owoców (np. jabłek, pomarańczy, bananów) - 50 dag
• kompot wieloowocowy - 1 słoiczek (400 ml)
• wytrwny szampan - 700 ml
• kostki lodu
• listek mięty - 1 szt.
• plasterki cytryny - 3 szt.

Etapy przyrządzania

1
1. Owoce obierać, pokroić na kawałki ,wymieszać z owocami z kompotu i cało¶ć mocno schłodzić w lodówce. 2. Następnie przelać do naczynia do bowle, zalać mocno schłodzonym szampanem. 3. Dodać kostki lodu. 4. Udekorować listkiem mięty i plasterkami cytryny.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: meg47
meg47
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (143)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)