|
||||||||||
Jagodowy torcikKrótki opis potrawyPełen owoców ;)Potrzebne składniki jagody - 40 dag pistacje - 5 dag serek mascarpone - 75 dag chudy twaróg - 75 dag cukier - 12 dag skórka otarta z cytryny cukier waniliowy - 1 op. likier pomarańczowy - 2 łyżka(i) spód do tortu - 3 szt. galaretka o smaku owców leśnych - 1 op. Etapy przyrządzania1
Jagody przebrać, opłukać, osączyć. Pistacje grubo posiekać. Przygotować galaretkę wg przepisu. W miseczce utrzeć na jednolitą masę serek mascarpone, chudy twaróg i cukier. Dodać cukier waniliowy i skórkę cytrynową, wymieszać. Do połowy kremu dodać jagody (odłożyc 1/3 do dekoracji) i orzeszki pistacjowe. Zapiąć obręcz tortownicy na jednym spodzie do tortów. Skropić go likierem i posmarować 2/3 kremem bez owoców. Przykryć drugim spodem. Rozsmarować na nim krem wymieszany z owocami. Przykryć trzecim spodem. lekko docisnąć. Wierzch tortu posmarować pozostałym kremem, posypać jagodami, polać tężejącą galaretką. Torcik wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|