Zielona fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Studenckie smaki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Zielona fasolka szparagowa w sosie pomidorowym

Potrzebne składniki

• 2 paczki mrożonej fasolki * sól * cukier * masło * 8- 9 pieczarek
• * 4 pomidory * 1/2 średniego pora * przyprawy: liść laurowy, 3- 4 ziarna ziela angielskiego, tymiane
• szczypta pieprzu, tymianek, bazylia.

Etapy przyrządzania

1
Pieczarki myjemy i kroimy w kostkę. Pora myjemy i kroimy w plastry. W rondlu podsmażamy na oliwie z oliwek lub zwykłym oleju pieczarki z porem. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy drobno. Dodajemy do podsmażonych pieczarek. Dodajemy przyprawy. Dusimy sos ok. 20 minut. Przez ten czas w garnku z wodą z dodatkiem soli cukru i masła gotujemy fasolkę.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher