Wiosenne klopsiki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Wiosenne klopsiki

Potrzebne składniki

• 0,5kg mięsa mielonego • 2 duże cebule • 1 puszka groszku • 1 puszka kukurydzy
• 1 duża czerwona papryka • 1 jajko • pieprz • sól • 2 szklanki bułki tartej

Etapy przyrządzania

1
1. Szklankę bułki tartej zalać gorąca wodą i odstawić żeby 'napuchła'. Do mięsa mielonego dodać kukurydzę, groszek i pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dodać posiekaną drobno cebule i jajko oraz 'napuchniętą' bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem. 2. Z gotowej masy mięsnej formować małe kuliste kotleciki. Obtaczać je w pozostałej bułce tartej (można je wcześniej delikatnie zmoczyć zwykłą zimna wodą- wtedy bułka tarta lepiej się 'trzyma') i smażyć (na dowolnie wybranym tłuszczu).
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher