|
|||||||||
Rozgrzwaj±cy ponczKrótki opis potrawyponczPotrzebne składniki cytryna - 2 szt. cukier br±zowy - 10 dag goĽdziki - 5 szt. utarta gałka muszkatołowa winiak - 125 ml Etapy przyrządzania2
Imbir obrać, pokroić w plasterki. W garnku zagotować 1/2 l wody z cukrem, dodać goĽdziki, pół łyżeczki gałki muszkatołowej i jedn± pokrojon± cytrynę, gotować 15 min na małym ogniu, wlać winiak, przecedzić do naczynia, dodać pozostał± cytrynę
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |