|
||||||||||
Sernik z agrestemKrótki opis potrawyBardzo dobryPotrzebne składniki drożdże - 3 dag cukier - 20 dag mąka - 40 dag cukier waniliowy - 1 op. masło - 10 dag sól - 1 szczypta(y) mleko - 200 ml agrest(słoik) - 720 ml jajka - 8 szt. twaróg - 50 dag budyń waniliowy na 1/2l mleka migdały - 5 dag cukier puder - 1 łyżka(i) skórka z cytryny Etapy przyrządzania1
Drożdże wymieszać z łyżką cukru. Mąkę połączyć z 1 jajkiem, 4 dag cukru, solą i cukrem waniliowym.Stopić 5 dag masła, wymieszać z mlekiem. Dodać z drożdżami do mąki, wyrobić , odstawić w ciepłe miejsce .Agrest osączyć.Ciasto rozwałkować na natłuszczonej blasze , odstawić na 15 minut.Resztę masła stopić, przestudzić.Twaróg utrzeć z żółtkami ,12 dag cukru, budyniem i skórką cytrynową.Białka ubić z resztą cukru.Dodać z masłem do twarogu, wyrobić.Rozsmarować na cieście.Krem obłożyć agrestem i migdałami.Ciasto piec 40 minut w temp. 175 stopni, wystudzić. Posypać cukrem pudrem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|