Sałatka ¶ledziowa z fasol±

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Ilość porcji:
5-6
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

dobra

Potrzebne składniki

• filety ¶ledziowe matias - 40 dag
• kiszone ogórki - 2 szt.
• buraki czerwone - 2 szt.
• biała fasola z puszki - 2 łyżka(i)
• rodzynki - 2 łyżka(i)
• sól
• pieprz biały
• olej - 3 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Filety opłukać, je¶li s± zbyt słone, namoczyć, os±czyć.Buraki umyć, ugotować w skórce,ostudzić, obrać, pokroić na kawałki.Ogórki pokroić na grube plasterki.Rodzynki opłukać ,namoczyć w wodzie, os±czyć.Fasolkę dokładnie os±czyć.¦ledzie pokroić na kawałki, wymieszać z przygotowanymi ogórkami, burakami,fasolk± i rodzynkami.Przyprawić do smaku sol± i pieprzem,polać olejem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)