|
|||||||||
Sałatka ¶ledziowa z fasol±Krótki opis potrawydobraPotrzebne składniki filety ¶ledziowe matias - 40 dag kiszone ogórki - 2 szt. buraki czerwone - 2 szt. biała fasola z puszki - 2 łyżka(i) rodzynki - 2 łyżka(i) sól pieprz biały olej - 3 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Filety opłukać, je¶li s± zbyt słone, namoczyć, os±czyć.Buraki umyć, ugotować w skórce,ostudzić, obrać, pokroić na kawałki.Ogórki pokroić na grube plasterki.Rodzynki opłukać ,namoczyć w wodzie, os±czyć.Fasolkę dokładnie os±czyć.¦ledzie pokroić na kawałki, wymieszać z przygotowanymi ogórkami, burakami,fasolk± i rodzynkami.Przyprawić do smaku sol± i pieprzem,polać olejem.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |