Sos grzybowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Czas przygotowania:
10 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
6 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

sos z suszonych grzybów

Potrzebne składniki

• suszone grzyby - 2-3 dag
• śmietana - 1/8 l
• mąka - 4 dag
• sól - do smaku

Przydatne akcesoria

garnek

Etapy przyrządzania

1
Grzyby starannie umyć w cieołej wodzie, następnie namoczyć na 1 godz. w zimnej wodzie i w tej samej ugotować. Wywar z grzybów odparować do 1/4 l. Rozmieszą mąkę z zimnym wywarem z grzybów, dodać drobno siekane grzyby, osolić, zagotować. Połączyć ze śmietaną.

Jak podawać?

do mięsa siekanego Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher