Makaron z bazylią

Aktualna ocena: 0
dodany przez: aleksa6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Z makaronem
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Domowy makaron z bazylią

Potrzebne składniki

• makaron - 35 dag
• kostka rosołowa z kury - 1 kostka(i)
• rozmiękczone masło - 7 dag
• woda gazowana - 60 ml
• świeża bazylia - 12 liści
• sól, pieprz

Etapy przyrządzania

1
Makaron gotować w 3 litrach osolonej wody przez 5 minut. W międzyczasie na dużej patelni rozpuścić masło, dodać pokruszoną kostkę rosołową, wodę gazowaną i mieszać wszystko przez 30 sekund. Dodać posiekaną bazylię. Makaron odcedzić, wrzucić na ptelnię i delikatnie wymieszać z sosem. Posolić, popieprzyć i natychmiast podawać.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher