|
||||||||||
Kokosowa KremówkaKrótki opis potrawyOkPotrzebne składniki margaryna - 1/2 kostka(i) cukier - 1/2 szkl. mąka - 2 szkl. jaja - 2 szt. proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczka(i) Etapy przyrządzania1
Z wyżej podanych składników zagnieść ciasto i na to ciasto wylać gorącą masę budyniową.
2
Masa budyniowa:
Litr mleka zagotować , dodać 3 budynie śmietankowe Winiary. I na to dajemy masę kokosową.
3
Masa kokosowa:
2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 20 dag wiórek kokosowych, 1/2 kostki margaryny.
Margarynę rozpuścić.Ubić pianę z białek - dodać cukier,żółtka, wiórki - dobrze wymieszać. Do masy dodać ostudzoną margarynę.Wylać na masę budyniową.Piec około 40 minut.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|