Kokosowa Kremówka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Ok

Potrzebne składniki

• margaryna - 1/2 kostka(i)
• cukier - 1/2 szkl.
• m±ka - 2 szkl.
• jaja - 2 szt.
• proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Z wyżej podanych składników zagnie¶ć ciasto i na to ciasto wylać gor±c± masę budyniow±.
2
Masa budyniowa: Litr mleka zagotować , dodać 3 budynie ¶mietankowe Winiary. I na to dajemy masę kokosow±.
3
Masa kokosowa: 2 jajka, 1/2 szklanki cukru, 20 dag wiórek kokosowych, 1/2 kostki margaryny. Margarynę rozpu¶cić.Ubić pianę z białek - dodać cukier,żółtka, wiórki - dobrze wymieszać. Do masy dodać ostudzon± margarynę.Wylać na masę budyniow±.Piec około 40 minut.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)