Piernik - Krajanka

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo dobry

Potrzebne składniki

• jajka - 3 szt.
• miód - 25 dag
• mąka - 60 dag
• margaryna - 1 kostka(i)
• cukier - 1 szkl.
• przyprawa do piernika
• soda oczyszczona - 2 łyżeczka(i)

Etapy przyrządzania

1
Tłuszcz,cukier ,miód rozpuścić- nie gotować, do dobrze ciepłego wsypać mąkę z sodą- wymieszać,dodać jajka.Zostawić na 24 godziny w chłodzie.Po tym czasie nie wałkować- tylko rozgnieść.Upiec 3 placki.
2
Masa: 2/3 kostki margaryny 1/2 litra mleka szklanka cukru cukier waniliowy Większość mleka zagotować z cukrem i margaryną.Do reszty mleka dodać po 1 czubatej łyżce mąki ziemniaczanej i pszennej - wlać do gotującego się mleka, jak zgęstnieje przekładać zimny piernik.Polać polewą czekoladową.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher