|
||||||||||
Rolada z indyka z paprykąKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki pierś z indyka - 1 1/2 kg olej - 1 łyżka(i) masło - 2 łyżka(i) musztrda - 2 łyżka(i) tymianek - 4 szt. Etapy przyrządzania1
Umyte strąki papryki opiec w piekarniku nagrzanym do temperatury 250 stopni. Ostudzić, obrać ze skórki, oczyścić z nasion, pokroić w grube paski.
Mięso umyć, osuszyć, przekroić na dwa płaty, nie rozcinając do końca, delikatnie rozbić, uważając, aby nie rozerwać włókien.
Masło roztopić i wymieszać z odrobiną soli, pieprzu oraz listkami tymianku oderwanymi z łodyżek.
Płat mięsa posmarować musztardą, potem masłem z przyprawami, a na koniec ułożyć na nim paprykę. Dość ciasno zrolować i obwiązać nicią kuchenną, by się nie rozpadało.
Roladę włożyć na rozgrzany olej, smażyć, aż się zrumieni ze wszystkich stron. Podlać niewielką ilością wrzątku. Dusić pod przykryciem na wolnym ogniu przez 50-60 minut.
Z ostudzonej rolady zdjąć nić kuchenną. Mięso pokroić w plastry.
Przed podaniem podgrzać.
• Nasze rady:
- Aby ładnie pokroić roladę, trzeba ją najpierw dobrze ostudzić i użyć bardzo ostrego noża.
- Możesz ją podać z pieczonymi ziemniakami, sałatą i sosem chrzanowym.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|