Izydor pijany

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Ciasto mojej Babci

Potrzebne składniki

• masło - 15 dag
• cukier puder - 15 dag
• jajka - 4 szt.
• kakao - 1 łyżka(i)
• proszek do pieczenia - 1/2 op.
• posiekane orzechy - 12 dag
• mąka krupcztka - 7 dag

Etapy przyrządzania

1
Utrzeć masło, dodać cukier puder, dalej ucierać dodając po jednym żółtku.Następnie dodać mąkę, orzechy , kakao, proszek do pieczenia oraz ubitą pianę.(Wychodzi lepiące ciasto). Wyłożyć na blachę pokrytą papierem i piec 45 minut.
2
Masa: 20 dag orzechów mielonych, 3 łyżki cukru pudru, 150 g koniaku( 3 kieliszki "50"). Wymieszać razem powyższe składniki.
3
Krem: Ubić na parze 3 jajka z 20 dag cukru, utrzeć 20 dag masła i połączyć z ostudzonym kremem.(dodawać po łyżce wystudzonego kremu, cały czas ucierając).
4
Złożenie placka: Upieczony i wystudzony placek posmarować powidłem śliwkowym, wyłożyć na to masę orzechową, następnie krem. Po wierzchu polać polewą czekoladową.(1 gorzka czekolada+1/3 kostki masła).
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher