|
||||||||||
Mus makowyKrótki opis potrawydla amatorów makuPotrzebne składniki mak - 10 dag cukier puder - 10 dag skórka pomarańczowa - 2 dag śmietana - 0,5 l żelatyna - 2 dag rodzynki - 5 dag Przydatne akcesoriamikserEtapy przyrządzania1
Mak sparzyć, przepuścić przez maszynkę prze gęstą siatkę. Śmietankę ubić.
Pod koniec ubijania dodawać cukier, opłukane rodzynki, mak, skórkę pomarańczową i rozpuszczoną w 1/16 l gorącej wody żelatynę.
Ułożyć na szklanym półmisku
Jak podawać?na szklanym półmisku przybrać kruchymi ciastkami Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|