Surówka z kapusty włoskiej

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sałatki i surówki
Czas przygotowania:
10 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
4 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Surówka z kapusty włoskiej z jabłkami i ogórkiem

Potrzebne składniki

• kapusta włoska - 20 dag
• kiszone ogórki - 10 dag
• jabłka - 10 dag
• oliwa - 2-3 łyżka(i)
• sól, cukier - do smaku

Przydatne akcesoria

szatkownica, tarka

Etapy przyrządzania

1
Kapustę oczyścić, poszatkować, osolić. Ogórki i jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach. Kapustę,jabłka, ogórek wymieszać z olejem. Przyprawić do smaku cukrem,cytryną.

Jak podawać?

podawać na półmisku, przybrać gałązkami zielonej pietruszki Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher