Zapiekanka z bakłażanami i makaronem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: trini6
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Dania główne
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

zapiekanka

Potrzebne składniki

• makaron świderki - 30 dag
• czosnek - ząbek
• cebula - 2 szt.
• bakłażany - 3 szt.
• sól pieprz
• ser żółty - 25 dag

Etapy przyrządzania

1
Makaron ugotowac według przepusu na opakowaniu, odsączyć
2
Cebulę obrać, posiekać
3
Czosnek obrać, zetrzeć
4
Cebulę z czosnkiem zeszklić na oliwie
5
Bakłażany pokroić w kostkę, odłożyć na 15 min, aż puszczą sok
6
Pomidory umyć, sparzyć i pokroić w kostkę
7
Bakłażany i pomidory dodać do cebuli z czosnkiem, doprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem 8 min
8
W naczyniu żaroodpornym, wysmarowanym tłuszczem układać warstwami makaron, bakłażany uduszone z pomidorami
9
Ser żółty zetrzeć na tarce, posypać nim zapiekankę
10
Zapiekać w nagrzanym piekarniku ok 15 min
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: trini6
trini6
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (292)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher