|
|||||||||
Burgundzka lemoniadaKrótki opis potrawyLemoniada z winogronami.Potrzebne składniki sok wyci¶nięty z plasterka cytryny i z 1/2 pomarańczy cukier - 2 łyżka(i) winogron - kilka jagód kostki lodu - 3 szt. czerwone wino (burgund) - 100 ml woda mineralna gazowana - 50 ml gał±zka mięty ponacinana skórka pomarańczowa Etapy przyrządzania1
1. Wymieszać sok z cytryny i pomarańczy z cukrem.
2. Do szklanki typu Long włóżyć kilka jagód winogron i lód.
3. Zalać przygotowan± mieszank±.
4. Następnie dolać czerwone wino.
5. Szkło dopełnić gazowan± wod± mineralna.
6. Drink można ozdobić gał±zk± mięty oraz ponacinan± skórk± pomarańczow±.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |