Burgundzka lemoniada

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Michał Skawiński
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Alkohole
Czas przygotowania:
15 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Lemoniada z winogronami.

Potrzebne składniki

• sok wyci¶nięty z plasterka cytryny i z 1/2 pomarańczy
• cukier - 2 łyżka(i)
• winogron - kilka jagód
• kostki lodu - 3 szt.
• czerwone wino (burgund) - 100 ml
• woda mineralna gazowana - 50 ml
• gał±zka mięty
• ponacinana skórka pomarańczowa

Etapy przyrządzania

1
1. Wymieszać sok z cytryny i pomarańczy z cukrem. 2. Do szklanki typu Long włóżyć kilka jagód winogron i lód. 3. Zalać przygotowan± mieszank±. 4. Następnie dolać czerwone wino. 5. Szkło dopełnić gazowan± wod± mineralna. 6. Drink można ozdobić gał±zk± mięty oraz ponacinan± skórk± pomarańczow±.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: Michał Ska
Michał Ska
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (192)
Skype brak
Skype brak
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)