|
||||||||||
Sos kabaczkowo-pomidorowyKrótki opis potrawyPodawać do mięs, ryb i warzyw z rusztu.Potrzebne składniki 1 kg pomidorów 50 dag kabaczka 4 cebule 3 ząbki czosnku sok z cytryny i pomarańczy pół łyżeczki skórki otartej z pomarańczy łyżka sosu tabasco przyprawy mielone: goździki ziele angielskie gałka muszkatowa ostra papryka sól i pieprz Etapy przyrządzania1
Pomidory umyć, cebule i kabaczek obrać. Wszystko pokroić w kostkę, przełożyć do rondla i gotować na małym ogniu do miękkości, często mieszając. Potem przetrzeć przez sito, dodać przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek, trzymać na ogniu, aż sos zgęstnieje. Wystudzić.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|