Chłodnik paprykowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Zupy
Czas przygotowania:
45 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
6 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

doskonała zupa pikantna

Potrzebne składniki

• papryki - 4 szt.
• pomidory - 2 szt.
• oliwa - 2 łyżka(i)
• cebula - 1 szt.
• bulion warzywny - 500 ml
• sól,pieprz
• natka

Etapy przyrządzania

1
Cebulę posiekać i podsmażyć na oliwie.Paprykę pokroić w drobną kosteczkę.Odłożyć 2 łyżki papryki,resztę razem z cząstkami pomidorów dodać do cebuli i chwilę smażyć razem.Zalać bulionem i gotować 15 minut.Doprawić do smaku,schłodzić i zmiksować na gładki krem.Posypać odłożoną papryką,udekorować natką.

Jak podawać?

z grzankami z bułki Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher