|
||||||||||
Ciasto PiegusKrótki opis potrawyBardzo smacznePotrzebne składniki margaryna - 1 kostka(i) mąka - 2 szkl. suchy mak - 1 szkl. jaja - 4 szt. grysik - 1,5 szkl. proszek do pieczenia - 2 łyżeczka(i) mleko - 1/2 szkl. zapach waniliowy - 1 op. Etapy przyrządzania1
Tłuszcz z mlekiem, cukrem,suchym makiem zagotować w naczyniu - ostudzić. Do reszty dać żółtka i mąkę z proszkiem, na końcu ubitą pianę i zapach waniliowy.Upiec.Można polać polewą czekoladową.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|