Tarta jabłkowa z migdałami

Aktualna ocena: 0
dodany przez: gocha73
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Pyszna i łatwa tarta jabłkowa

Potrzebne składniki

• maka - 25 dag
• jabłka - 1 kg
• konfitura morelowa - 2 łyżka(i)
• migdały - 5 dag
• jajko - 1 szt.
• miód - 4 łyżka(i)
• skórka z cytryny - 1 szt.
• margaryna lub masło - 15 dag

Etapy przyrządzania

1
Mąkę wymieszać z migdałami a wśrodku zrobić wgłębienie. Wbić w nie jajko. łyzkę miodu i skórkę z cytryny. dodać masło pokrojone w kostkę i zagnieść. Z ciast uformować kulę, owinąć folią i włożyć do lodówki na godzinę. Formę posmarować i przełozyć ciast formując brzegi. Nakłuć widelcem. jabłka obrać, pokroić w cząstki. Układać je ciasno na ciescie i posmarować miodem. Piec 20 min w piekrniku o tem 180 st. Wyjąc posmarować konfiturą i miodem i piec jeszcze 5 min.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: gocha73
gocha73
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (14)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher