Krem karmelowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: gocha73
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Krem karmelowy doskonały na desery

Potrzebne składniki

• zółtka - 2 szt.
• jajko - 1 szt.
• cukier - 5 dag
• smietana - 1/8 l
• cukier - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Cukier wsypać do rondelka, wlać wodę, podgrzewać na młym ogniu, mieszając cały czas, aby cukier sie nie przypalił. Skarmalizowany cukier wlać do 4 miseczek tak by całe dno było pokryte. Na krem ubić cukier z jajkiem i żółtkami na białą masę. Smietanę i mleko zagotować, przestudzić, ciągle mieszająć i dodać do masy jajecznej.Masę przecedzić, wlać do miseczek, wstawić do bytsanki z wodą i pec 30 min. OStudzić i posypać kokosem
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: gocha73
gocha73
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (14)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher