|
||||||||||
Krem karmelowyKrótki opis potrawyKrem karmelowy doskonały na deseryPotrzebne składniki zółtka - 2 szt. jajko - 1 szt. cukier - 5 dag smietana - 1/8 l cukier - 1 łyżka(i) Etapy przyrządzania1
Cukier wsypać do rondelka, wlać wodę, podgrzewać na młym ogniu, mieszając cały czas, aby cukier sie nie przypalił.
Skarmalizowany cukier wlać do 4 miseczek tak by całe dno było pokryte. Na krem ubić cukier z jajkiem i żółtkami na białą masę. Smietanę i mleko zagotować, przestudzić, ciągle mieszająć i dodać do masy jajecznej.Masę przecedzić, wlać do miseczek, wstawić do bytsanki z wodą i pec 30 min. OStudzić i posypać kokosem
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|