|
||||||||||
Polędwica z estragonemKrótki opis potrawyPyszne danie gruzińskiePotrzebne składniki polędwica - 600 g smalec lub masło - 1 łyżka(i) olej - 2 łyżka(i) listki estragonu - 1 czosnek - 2 papryka, sół, pieprz - do smaku Przydatne akcesoriarondelEtapy przyrządzania1
Polędwicę umyć, osuszyć, natrzeć czosnkiem, oprószyć papryką, skropić olejem.
Wrzucić do rondla na roztopiony tłuszcz, obsmażyć, podlać gorąca wodą, przykryć i dusić do miękkości ok30 min.
Pod koniec dodać drobno posiekany zielony estragon, mięteę, pozostały czosnek roztarty z solą i pieprz.
Chwilę poddusić.
Jak podawać?na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|