|
||||||||||
Indyczka duszonaKrótki opis potrawyIndyczka duszona w pomidorach i winiePotrzebne składniki indyczka - 800 g cebula - 3 szt. tłuszcz - 2 łyżka(i) małe pomidorki - 300 g sos chili - 0,5 łyżeczka(i) czerwone wytrawne wino - 0,5 szkl. gałka muszkatołowa - 1 szczypta(y) goździki - 4 szt. zielona pietruszka - 3 szczypta(y) sól, pieprz - do smaku Przydatne akcesoriarondelEtapy przyrządzania1
Mięso z indyczki umyć, pokrajać na małe kawałki, posolić, obsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu, przełożyć do rondla, a na pozostałym tłuszczu usmażyć cebule.Pomidory sparzyć wrzątkiem, ściągnąć skórkę, pokrajać w ćwiartki, wrzucić do cebuli, wymieszać i przełożyć do rondla z indyczką.
Dodać przyprawy, ostry sos, 3 szklanki wrzącej wody, dusić pod przykryciem na wolnym ogniu około 1 godz.
Gdy mięso zmięknie, podlać winem i ponownie dusić.
Jak podawać?przed podaniem posypać zieloną pietruszką - na pólmisku. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|