Babka migdałowa

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Marzena
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Ciasta
Czas przygotowania:
45 minut
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Koszt:
9 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo dobra

Potrzebne składniki

• mąka gryczana - 10 dag
• masło - 1 szt.
• cukier - 1 szkl.
• jajka - 4 szt.
• posiekane migdały - 10 dag
• bułka tarta - 1 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Zółtka oddzielić od białek.Masło utrzeć z cukrem na puch..Ucierając dodawać po łyżce mąki i po żółtku.Wsypać migdały i wymieszać.Z białek ubić sztywną pianę.Dodawać do ciasta delikatnie mieszając.Formę do baby natłuścić,posypać tartą bułką i wlać ciasto.Piec 30 minut w tem.180 stopni.

Jak podawać?

do kawy Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher