|
||||||||||
Zupa z cielęcinyKrótki opis potrawymałokalorycznaPotrzebne składniki mostek cielęcy - 400 g por - 1 szt. pietruszka - 2 szt. mały seler - 1 szt. duża marchewka - 1 szt. cebula - 1 szt. czosnek - 2 pęczek pietruszki - 1 szt. sól, pieprz - do smaku Przydatne akcesoriagarnekEtapy przyrządzania1
Mięso umyć, oczyścić z żył i błon, zalać zimną wodą, gotować ok. 1 godz.na wolnym ogniu, zbierając szumowiny.
dodać oczyszczone umyte i pokrajane jarzyny, trochę posolić.
Gdy jarzyny i mięso będą miękkie wrzucić utarty z solą czosnek i posiekaną pietruszkę, doprawić pieprzem.
2
Mięso umyć, oczyścić z żył i błon, zalać zimną wodą, gotować ok. 1 godz.na wolnym ogniu, zbierając szumowiny.
dodać oczyszczone umyte i pokrajane jarzyny, trochę posolić.
Gdy jarzyny i mięso będą miękkie wrzucić utarty z solą czosnek i posiekaną pietruszkę, doprawić pieprzem.
3
Mięso umyć, oczyścić z żył i błon, zalać zimną wodą, gotować ok. 1 godz.na wolnym ogniu, zbierając szumowiny.
dodać oczyszczone umyte i pokrajane jarzyny, trochę posolić.
Gdy jarzyny i mięso będą miękkie wrzucić utarty z solą czosnek i posiekaną pietruszkę, doprawić pieprzem.
Jak podawać?przed podaniem na każdy talerz położyć kawałek mięsa i zalać zupą Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|