Wielkanocny Sos Witaminowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Ania K.
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
• Wielkanoc
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Bardzo ok.:)

Potrzebne składniki

• jaja ugotowane - 3 szt.
• olej - 8 łyżka(i)
• sok z cytryny
• śmietana - szklanka
• szczypiorek - 2 pęczki
• chrzan utarty - 1 łyżka(i)
• sol

Etapy przyrządzania

1
- Z ugotowanych jaj wyciągnąć zołtka, utrzeć je na gładką masę, stopniowo dodając olej , po czym też stopniowo wlewać sok z cytryny lub rozpuszczony kwasek i śmietanę. - Do powstałego sosu dodajemy posiekane białko, pokrojoną zieloną pietruszkę, starty chrzan . - Wszystkie składniki rozmieszać i przyprawić solą i cukrem.
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher