|
||||||||||
Golabki w sosie pomidorowym :)Krótki opis potrawyGolabki w sosie pomidorowym!Potrzebne składniki mieso mielone wolowo-wieprzowe - 1/2 kg doza glowka bialej kapusty,moze byc pekinska - 1 ryz - 1,5 szkl. mala cebulka - 1 koncentrat pomidorowy - 1 puszka(i) maka smietana 18% sol - szczypta(y) pieprz - szczypta(y) wegeta czosnek granulowany - szczypta(y) maggi Przydatne akcesoriagarnki,talerze sztucce.Etapy przyrządzania1
:)
Jak podawać?podawac na talerzu polane sosem pomidorowym-pychotka!Uwagi1.Ugotowac kapuste ,podczas gotowania sciagac pokolei miekkie juz liscie. 2.Ryz ugotowac na pol miekko (do wody dodajac szczypte sol) 3.Ryz wymieszac z miesem mielonym(surowym),doprawic do smaku wegeta,sola,pieprzem i czosnkiem. 4.Wszystko wymieszac. 5.Na liscie kapusty ukladac w zaleznosci od wielkosci liscia -farsz,zawinac. 6.Dno garnka w ktorym beda sie gotowac golabki wylozyc pierwszymi lisciami z kapusty zeby golabki sie nie przypaliy. 7.Wsztstkie golabki wlozyc do garnka,zalac woda i na malym ogniu gotowac az beda miekkie. SOS POMIDOROWY: Podsmazyc cebulke na tluszczu,zalac woda,dodac koncentrat pomidorowy,dodac przyprawy,zagotowac i zalac (woda+maka+smietana-razem wymieszac)do smaku mozna doprawic maggi i posypac koperkiem. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.Dodaj komentarz |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|