|
||||||||||
Owocowy deserKrótki opis potrawyZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.Potrzebne składniki mleko - 1 l budyń - 2 op. cukier - 4 łyżka(i) polewa - 1 op. czekolada - 50 dag smietana - 30 dag Etapy przyrządzania1
Odlej dwa razy po 1/2 szklanki mleka. W każdej rozrób dokładnie proszek budyniowy, dodaj po dwie łyżki cukru. Pozostałe mleko wlej po połowie do dwóch garnuszków. Zagotuj. Gotujące się mleko zdejmij z ognia. Do jednego garnuszka wlej zawiesinę z budyniem waniliowym, wymieszaj, ponownie zagotuj. Do drugiego garnka - z budyniem czekoladowym, również wymieszaj i zagotuj. Opłucz zimną wodą 4 miseczki, wlej do nich po porcji obu budyni. Ostudź. W kąpieli wodnej stop polewę i białą czekoladę. Polewę rozsmaruj na natłuszczonej folii aluminiowej. Na tym zrób paseczki z białej czekolady. Kiedy zastygnie, pokrój na trójkąty. Budyń wybij na talerzyki. Udekoruj bitą śmietaną, owocami i trójkątami czekolady.
UwagiZa zgodą autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|