Sos paprykowy

Aktualna ocena: 0
dodany przez: ewa1257
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Sosy
Czas przygotowania:
20 minut
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
łatwe
Koszt:
10 PLN
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

bardzo pikantny

Potrzebne składniki

• słodka czerwona papryka - 1 szt.
• mała ostra papryczka - 1 szt.
• czosnek - 2
• czerwone wytrawne wino - 0,75 szkl.
• ocet winny - 1 łyżka(i)
• gałązki zielonej kolendry - 3 szt.
• sól, pieprz, cukier - do smaku

Przydatne akcesoria

maszynka do mielenia,

Etapy przyrządzania

1
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, przepuścić przez maszynkę razem z czosnkiem i zieloną kolendrą. Wymieszać z winem. Doprawić solą, pieprzem i cukrem.

Jak podawać?

podawać do mięs i drobiu na zimno Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher