|
||||||||||
KurczakKrótki opis potrawyKurczak z rodzynkamiPotrzebne składniki duży kurczak - 1 szt. rodzynki - 150 g cebula - 1 szt. miód - 1 łyżka(i) sok z cytryny - 1 łyżka(i) tłuszcz - 3 łyżka(i) cukier, sól Przydatne akcesoriarondel, patelnia, naczynie żaroodporneEtapy przyrządzania1
Sprawionego kurczaka włożyć do rondla, zalać osoloną wodą i podgotować 10 do 15 minut.
Umyć rodzynki, wrzucić na patelnię na roztopiony tłuszcz, dodać posiekaną drobno cebulę, szczyptę soli i poddusić.
Wymieszać z miodem i sokiem z cytryny. Zdjąć z ognia.
Nadziać tym farszem kurczaka, zaszyć.
Włożyć kurczaka do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, podlać bulionem i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec około 1 godziny od czasu do czasu polewajć tłuszczem lub wodą.
Jak podawać?na talerzach Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |
|||||||||
|