|
|||||||||
KOTLETY SCHABOWE Z MUSEM JABŁKOWO - CEBULOWYMKrótki opis potrawydanie na proszony obiadPotrzebne składniki kotlety schabowe - 4 (2cm grubo¶ci) szt. cebula - 2 ¶rednie szt. jabłka - 2 szt. olej - 3 łyżka(i) calvados ( destylat jabłkowy) - 75 ml majeranek - 1 szczypta(y) sól, pieprz - 1 szczypta(y) Etapy przyrządzania1
Kotlety delikatnie rozbijamy, najlepiej trzonkiem noża, doprawiamy sol± i pieprzem. Cebulę i jabłka pokroimy w półplasterki. Na mocno rozgrzanym smalcu smażymy kotlety po ok. 1 minucie z każdej strony. Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywk± i smażymy jeszcze po 3 minuty z każdej strony. Przekładamy z patelni do naczynia i przykrywamy szczelnie foli± aluminiow±, aby nie wystygły. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu szklimy cebulę, dodajemy pokrojone w grube plastry jabłka i smażymy ok. 5 minut. Doprawiamy calvadosem , majerankiem, sol± i pieprzem. Odparowujemu nadmiar płynu. Wykładamy na półmisek z kotletami.
Wasze komentarze (0)Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinięPowrót do poprzedniej strony |
Zaloguj się
Szukaj przepisu
Podaj nazwę dania lub jej fragment
albo wybierz jedną z kategorii:
Smaki świata
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz przyrządzić (składniki oddziel przecinkami) |