Markizy - czekoladowe bliźniaki

Aktualna ocena: 0
dodany przez: Kotek_kłopotek
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Desery
Ilość porcji:
1-2
Stopień trudności:
bardzo łatwe
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Ujdzie xD

Potrzebne składniki

• Ciasto: 6-7 dag posiekanego zimnego masła
• 1/4 szklanki cukru pudru
• 1/2 szklanki mąki pszennej
• 2.5 łyżeczki mąki ziemniaczanej
• 1 łyżka kakao
• 10 dag gorzkiej czekolady
• 1/2 szklanki śmietany (30-proc.)

Etapy przyrządzania

1
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180°C. Z podanych składników szybko zagniatamy ciasto, zawijamy je w folię i wkładamy na 30 minut do lodówki. Łyżeczką nabieramy porcje ciasta, formujemy kulki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Delikatnie spłaszczając każdą kulkę. Pieczemy 5-7 minut, a potem zdejmujemy z blachy i ostudzamy. Krem: łamiemy czekoladę, przekładamy do rondelka, wlewamy śmietanę. Podgrzewamy, mieszając, aż czekolada się stopi i powstanie gładka masa. Odstawiamy ją, aby przestygła, a potem smarujemy spody ciastek i sklejamy po dwie sztuki. Smacznego!
Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany.

Dodaj komentarz



Aby dodać komentarz przepisz podane 2 słowa w pole poniżej.
Zarejestruj się, zalogowani użytkownicy nie muszą przepisywać kodu.
wróć Powrót do poprzedniej strony
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)
© 2007-2024 Wszelkie prawa zastrzeżone pulpecik.pl
Design B'Negative   Powered by pageLAB
Valid HTML 4.01 Transitional Poprawny CSS!

Cached by PHP-Hypercacher