Kapitański omlet z bekonem

Aktualna ocena: 0
dodany przez: WDK
Wyślij wiadomość użytkownikowi
Kategorie przepisu:
• Przystawki
Ilość porcji:
3-4
Stopień trudności:
średnio trudne
Drukuj Pobierz Acrobat ReaderZapisz jako PDF Drukuj Dodaj do książki kucharskiej
Zaproś tego użytkownika do grona Twoich znajomych
Zobacz zestawy zawierające to danie

Krótki opis potrawy

Za zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL.

Potrzebne składniki

• boczek wedzony - 10 dag
• cebula - 2 szt.
• por - 1 szt.
• ziemniak - 2 szt.
• natka pietruszki - 1 szt.
• szczypiorek - 1 szt.
• jajko - 6 szt.
• olej - 2 łyżka(i)

Etapy przyrządzania

1
Bekon pokroić na grube plastry, a potem w słupki lub w kostkę. Pora oczy¶cić, odci±ć korzonki i zielone li¶cie, opłukać, pokroić w kr±żki. Cebule obrać z łupin, pokroić w duż± kostkę. Ziemniaki pokroić w do¶ć duż± kostkę, natkę i szczypiorek opłukać, posiekać. Na patelni rozgrzać olej, włożyć bekon, zrumienić. Dodać cebulę i por, poddusić. Mieszaj±c dodać pokrojone ziemniaki, wlać rozkłócone jajka, oprószyć sol± i pieprzem. Omlet trzymać na ogniu do czasu, aż jajka się zetn±, nie mieszać. Przed podaniem omlet posypać natk± i szczypiorkiem. Podawać z surówkami.

Uwagi

Za zgod± autora, przepis z Cook Express. Licencja GPL. Widzisz błąd? Przepis jest niezgodny z regulaminem? Zgłoś to do nas.

Wasze komentarze (0)

Ten przepis nie został jeszcze skomentowany. Wyraź swoją opinię
wróć Powrót do poprzedniej strony
Poznaj autora: WDK
WDK
Zaproś autora do grona Twoich znajomych
Wyślij autorowi wiadomość
Zobacz przepisy (113)
Zaloguj się

Nie masz jeszcze konta w serwisie pulpecik.pl?
Załóż je za darmo!
i ciesz się gotowaniem z Twoimi przyjaciółmi
Znajdź inspirację
Powiedz nam, co masz w swojej lodówce,
a podpowiemy Ci, jaką potrawę możesz
przyrządzić (składniki oddziel przecinkami)